петак, 28. децембар 2018.

УЛОГА ТЕЛЕВИЗИЈЕ, РАЧУНАРА И ТЕЛЕФОНА – ПИСАНА РАСПРАВА , Марина Николић, осми разред


У данашње време млади људи не могу да замисле живот без рачунара, мобилних телефона и интернета.

Некада је то било много другачије. Комуницирали су помоћу писама која су путовала данима. Сада је дошло време у коме се не може функционисати без електронске поште и осталог. Уз помоћ Гугла све нам је доступно. Тако су се наше навике промениле и ми данас лежемо и устајемо уз телевизију и интернет. Не успевамо да се одрекнемо телефона ни када одемо на одмор. Стога се дешава да све више заборављамо јер је ту Гугл! Укуцамо појам који нам је потребан и једним кликом на телефону или рачунару добијемо доста података.

У  новије време не пратимо чак ни путоказе јер већина људи користи навигацију у својим аутомобилима.

Међутим, то постаје забрињавајуће јер све већи број младих не може да замисли живот без Фејсбука и модерне технологије.

Колико интернет има предности, толико са собом носи и опасности. Често се деси да се доста њих повуче у себе и савремено комуницира путем медија.

 Рачунари, телефони и телевизија нам постају поуздане машине јер су све ефикаснији и омогућавају развитак човечанства. Помоћу њих се едукујемо и они чине саставни део наших живота. Али њихов утицај је велики, тако да морамо бити пажљиви како не бисмо постали зависни. Зато их треба користити онолико колико су нам неопходни у одређеном времену. Они нам уводе нове начине информисања намећући се идејама и маркетингом.

Како технологија напредује, рачунари постају невидљиви. Они се, у ствари, налазе свуда око нас и управљају разним уређајима, а да ми то и не примећујемо.

Мислим да се у будућности живот не може одржати без рачунара и да ће видови комуникације бити још бољи и активнији. Тако ће се наставити размена информација посредством људи и још савременијих машина које су од велике помоћи човеку.

Нема коментара:

Постави коментар