среда, 12. децембар 2018.

РЕКЛАМА ЗА МОЈ КРАЈ, Јелена Ерић, осми разред


Мали Зворник је општина на западу Србије, у Мачванском округу. Налази се на десној обали реке Дрине. Наш крај, заједно са Дрином, краси лепа и чиста природа, много шума, њива, брда...

У мом крају доста су развијени сточарство, пољопривреда, земљорадња, воћарство, лов и риболов.Током лета одвијају се разне манифестацицје, а неке од њих су Дрина је смисао живота, Сомовијада, Гурманијада, Скобаљијада, Дринска регата. За време ових манифестација у мој крај долазе многе познате личности (певачи, глумци, водитељи). Такође, код нас се одржавају многа спортска такмичења, у одбојци, фудбалу, теквондоу. Једна од најзанимљивијих ствари везаних за моје родно место јесте да се баш у Малом Зворнику налази склониште краља Александра Карађорђевића у стени, које је за време рата било краљево ратно командно место. У склопу склоишта налази се и црква за коју многи тврде да подсећа на Острог. Истражујући ову пећину, закључено је да он има облик крста.

Поносна сам што је мој крај све успешнији и све привлачнији. Позивам све људе који нису бли код нас да дођу и уживају у свим занимљивостима мог завичаја. Убеђена сам да би вам то било лепо искуство које би остало урезано дубоко у вашим сећањима.

Нема коментара:

Постави коментар