четвртак, 18. октобар 2018.

РАДИОНИЦА „ЈА ЗА 15 ГОДИНА“


Дана 17.10.2018. године на четвртом часу реализована радионица са ученицама трећег разреда на тему „Ја за 15 година“. Циљ радионице је формулисање сопствених очекивања, изграђивање способности повезивања очекивања са избором школе/занимања.

Ученице су добиле задатак да осмисле краћу причу која ће представљати реалан опис њих за 15 година. Одговарале су на питања како виде себе у будућности, коју школу су завршиле, чиме се баве, да опишу време које проводе на радном месту, шта раде након посла, да ли су задовољне избором посла, да ли намеравају дуго да се баве одабраним  послом и да ли би мењале нешто да могу да врате време уназад. Када су завршиле са писањем ученице су читале своје приче и наводиле разлоге зашто баш тим занимањем које су одабрале желе да се баве.

На крају су добиле задатак да нацртају себе на радном месту „ Ја за 15 година у жељеном занимању“. Ученице су кроз цртеж представиле себе на послу за 15 година, занимање, како изгледа радно место, радна униформа, средства или алати, сировине, радни процес, радно окружење итд.

Стручни сарадник,
Драгана Живковић


Нема коментара:

Постави коментар