петак, 29. април 2022.

ВАСКРС - ТЕМАТСКИ ДАН

             Последњи дан пред одлазак на распуст ученици старијих разреда су имали тематску наставу из предмета српски језик, математика, енглески језик, физичка култура.

На часу физичке културе су се ученици петог разреда такмичили у трци са куваним јајетом у кашици. Придружили су им се ученици првог и другог разреда па су, осим индивидуалне трке, имали и штафетну и били веома успешни – само једно јаје је испало из кашике!

На часовима српског језика су сви ученици имали правописну и креативну радионицу повезану са Ускрсом. Издвајали су правилне и неправилне облике којима честитамо празник, а сазнали су и зашто се може рећи и Ускрс и Васкрс. Креативна радионица је резултирала стварањем песама са задатим ускршњим мотивима, а ученици шестог разреда су своје песме изложили у ходнику школе.

На часовима енглеског језика су на основу одгледаних видео-снимака решавали различите задатке који су обрађивали тему Ускрса и ускршњих обичаја у Великој Британији.

Ученици петог разреда су правили васкршњег зеца на часу технике и технологије, док су задаци из математике били прилагођени тематици.

Нека је свима срећан и раздраган предстојећи празник!Нема коментара:

Постави коментар