понедељак, 18. април 2022.

ДОСИТЕЈЕВИ ДАНИ У НАШОЈ ШКОЛИ

             Током ове седмице ученици матичне школе имали су различите активности посвећене нашем највећем просветитељу и једном од најзначајнијих људи, Доситеју Обрадовићу.

У понедељак су на часовима ликовне културе започели израду портрета. Један портрет је намењен за пано, а остали за изложбу у школском ходнику. Колико су ученици били успешни, говори чињеница да су на пано стављена три рада!

У уторак су активности биле усмерене на књижевну врсту по којој је Доситеј значајан за нашу књижевност, а то су басне. Групе ученика добиле су басне и истраживачке задатке, а одабрани представници су након рада известили о резултатима – поукама које су сазнали из басни.

Овде можете прочитати радове. 

У среду је реализован кахут квиз у ком су ученици учествовали индивидуално, борећи се за свој пласман. Најбољи резултат остварио је Виктор Тодоровић, ученик шестог разреда.




У четвртак је реализована радионица баснописаца и ученици су добили групне задатке да напишу басну на основу смерница датих од наставника. Након ове активности добили смо неколико изузетно лепих басни написаних у Доситејевом духу и маниру.





Петак смо одредили за изложбу радова и прављење паноа на ком су се нашле ученичке басне и најуспешнији Доситејеви портрети.











Нема коментара:

Постави коментар