петак, 23. април 2021.

ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ -АМАЈИЋ

 

Поводом Дана планете Земље, у матичној школи у Амајићу је припремљен и реализован тематски дан. У припреми и реализацији учествовали су предметни наставници српског и енглеског језика, наставници математике, хемије и физике и библиотекарка. Активности су реализоване са ученицима 5.,7. и 8.разреда.

    Наставници Урош Лазић и Саша Горданић су припремили квиз. Ученици су подељени у четири уједначене групе, а питања су постављана путем видео бима. Ученици су заокруживали одговоре (вођа екипе), а на крају су проглашени победници. Питања су била везана за екологију, рециклажу и поступке којима ми лично можемо допринети очувању природе.

      Наставница енглеског језика, Марија Митровић, припремила је видео –лекцију са еколошким садржајима. Занимљивост ове лекције је што се повремено паузира, како би ученици подељени у групе, одговарали на питања, а затим се наставља емитовање садржаја.

    Ивана Ивановић, наставница српског језика, припремила је краћи анимирани филм који има за циљ да подигне свест о штетном утицају човека на природу, као и Кахут квиз са питањима из очувања животне средине.

     Ученици су затим са библиотекарком направили заједнички плакат.

Циљ ових активности јесте подизање еколошке свести, повезивање различитих садржаја и области, неговање другарства и такмичарског духа.

Ученици су били веома задовољни и пожелели су да се наставни садржаји чешће обрађују на овакав начин.







Нема коментара:

Постави коментар