четвртак, 5. октобар 2017.

РЕАЛИЗОВАНА ХУМАИТАРНО-ПРОДАЈНА ИЗЛОЖБА 5. октобра 2017. године

Ученица наше школе, Анђела Јошић (шести разред), има здравствених проблема. Породица за
лекове на месечном нивоу треба да издвоји око 30.000 (тридесет хиљада) динара.

Будући да ће лечење трајати најмање годину дана, било је непходно је да им пружимо помоћ.

У оквиру Дечје недеље одлучено је да се у четвртак, 5. октобра 2017. године реализује хуманитарно-продајна изложба.

У оквиру наставе ликовног васпитања, слободних активности, верске наставе и енглеског језика ученици су припремали експонате за изложбу. У акцију су с укључили и поједини родитељи. Од експоната ученици су израдили подметаче за судове и чаше, украсне торбице, украсне простирке, саксије са цвећем и лековитим биљем, разгледнице и слично.

Ученици су се одрекли и својих играчака које су изнели на продају, као и дела школског и кнцеларијског прибора које су добили као помоћ и донацију прошле године.

Штанд у Малом Зворнику поставили су ученицим Јованом Тодоровић и Владимиром Вучетићем са својим учитељем. Штанд је на аутобуској станици био постављен од 9:00 до 11:30 часова.

Други штанд је био постављен у Доњој Трешњици од 10:00 до 12:30 часова. Украсли су га ученици и деца предшколсци са читељицама Миленом Матовић, Ружом Полић, васпитачицом Милком Сикрић и помоћним радницама Љубинком Бојић и Маријаном Тадић.

Захвалност се дугује и учитељицама Љиљани Миросављевић  Милијани Лазић и њиховим ђацима, наставници енглеског језика Маријани Николић, вероучитељу Милану Софронићу, госпођи Гордани Ранковић (ФОТО МОМА) као и представницима Општине Мали Зворник који су нам дали штанд.

Бући да је реч о малој и сиромашној средини, поносни смо на чињеницу да је пркупљено довољо новца за једномесечну терапију.

За сваку похвалу је то што су се деца удужила и помогла својој другарици и изразила жељу да и даље помажу. Заиста леп пример хуманости на делу.







Нема коментара:

Постави коментар