среда, 10. април 2013.

Извештај о посећеном семинару

У уторак 10. априла 2013. године, директорка школе и учитељи који су били на 29. зимским сусретима учитеља извршили су информисање колега о посећеним радионицама и пленарним предавањима.

У пленарном делу сусрета, у Шабачком позоришту, присутнима се обратио помоћник министра просвете Љубиша Антонијевић. Ово дешавање, окупило је 371 учесника, од чега су 298 чланови Учитељског друштва Шабац. Поред њих, присуствовали су и гости из Лознице, Крупња, Лешнице, Црне Баре, Беле Реке и Љубовије. У поподневним сатима, организовано је 12 радионица на различите теме, а домаћин је била Медицинска школа “Др Андра Јовановић”. Организатор сусрета је Учитељско друштво Шабац, под покровитељством Града Шапца.

Извештај са пленарног предавања поднела је учитељица Љиљана Миросављевић. Посебно детељно презентовала је резултате ТИМС тестирања и извршила компарацију Србије у односу на остале земље које су учеснице овог програма. 

Љиљана Миросављевић
Потом, директорка школе, Радмила Божић, упознала је присутне колеге са израдом портфолија ученика и наставника и законским оквиром истих.

Радмила Божић
Милијана Лазић се надовезала извештајем о изради образаца за комплексно вредновање рада ученика. Презентовано је неколико модела и указано на предности и недостатке сваког од њих. Посебно је истакнуто шта је обавеза учитеља.

Милијана Лазић
Милена Матовић презентовала је резултате и научено у радионици Ликовно је и ...
Учитељи учесници радионице израдили су веома занимљивематеријале.

Милена Матовић
Предраг Спасојевић презентовао је сазнања из радионеце Ппдстицање развоја укупних способности детета (МЕНСИНА радионица).

Присутне колеге изразиле су задовољство презентацијом свих учесника и нагласили практичну примену онога што им је пренето.

Колеге на презентацији
О сачињеној презентацији сачињен је детаљан записник.

Нема коментара:

Постави коментар