уторак, 4. октобар 2022.

ДЕЧИЈА НЕДЕЉА

 У првој недељи октобра месеца обележава се Дечија недеља, ове године у периоду од 3. до 9. октобра, под слоганом „Шта детету треба да расте до неба!?“. Дечија недеља је најрадоснија недеља у години, највећа национална манифестација за децу.

Циљеви дечије недеље су:

-        Скретање пажње најшире јавности на права и потребе деце;

-        Указивање на одговорности коју породица, школа, држава и њене институције имају у заштити деце, и остваривању њихових права;

-        Презентација до сада постигнутих резултата;

-        Указивање на примере добре праксе и проблеме у остваривању права деце;

-        Покретање иницијатива и нових акција које доприносе побољшању положаја деце у Републици Србији и остваривању њихових права.

 Ученици првог, другог и трећег разреда млађег узраста из Амајића су у понедељак 3. октобра са учитељицом реализовали радионицу и разговарали о дечијим правима и обавезама. Ученици су у фискултурној сали постављали питања једно другом о правима и обавезама деце са акцентом  на право да се живи здраво и о доприносима деце и младих у заштити животне средине.

Ученици у издвојеном одељењу су гледали филм „Образовање за права детета“ у трајању од 20 минута. У филму су приказана права и обавезе детета. 

Филм је дотупан на: https://www.youtube.com/watch?v=-Pehlfuez5c&t=1s




Нема коментара:

Постави коментар