среда, 29. децембар 2021.

ТЕМАТСКИ ДАН - ЗИМА

Радујући се доласку зиме, њеним чаролијама и празницима, ученици млађих одељења из Амајића и Цулина су у уторак,  28.12. 2021. реализовали тематски дан на тему „Зима“.

Кроз такмичење, подељени у две групе, ученици су са лакоћом решавали све задатке. Видно мотивисани и расположени, све активности су успешно реализоване.

Активности: решавање асоцијација; прављење тематског речника о зими; певање  „Зимске песме“, Ј. Ј. Змаја; анализа текста песме; састављање кратког текста о зими; понављање одлика зиме и промена у природи током зиме; решавање занимљивих математичких задатака са мотивима зиме; креирање шала, капе и рукавица.

Током групног рада ученици су остварили добру сарадњу и одличну међусобну комуникацију. Показали су креативност и испољили је примењујући своје знање које су стекли на часовима из Српског језика, Математике, Света око нас, Природе и друштва, Музичке културе и Ликовне културе.

            Позитивни утисци и ученика и учитеља резултирали су планом за поновно дружење и реализовање сличних активности о некој другој теми. 





Нема коментара:

Постави коментар