четвртак, 11. април 2019.

ЗАШТИТА ОД ПОЖАРА


У нашој школи је реализовано предавање на тему „Заштита од пожара“, у оквиру пројекта Основи безбедности деце, за ученике четвртог и шестог разреда. Предавање је одржао ватрогасац Александар Јекић.

Ученици су упознати са опасностима од пожара као и начином на који треба да реагују у кризним ситуацијама, са улогом ватрогасца, са елементима, узроцима, врстама пожара. Пројекат Основи безбедности деце позитивно утиче на повећање безбедности ученика. На предавању акценат је стављен на превентивне мере, тј. на понашање којим ћемо се заштитити од пожара. Ученици су дискутовали са предавачем на које начине све могу да се заштите како не би дошло до пожара услед немарности.

Предавања у оквиру пројекта Основи безбедности деце садрже информације о опасностима у стварном и виртуелном свету и о начинима реаговања у непредвиђеним ситуацијама што ученицима помаже да се заштите од непријатности и угрожености које са собом носе одређене ситуације.

Дан раније, 8. априла 2019. године, реализовано је и предавање у Доњој Трешњици  за ученике првог разреда на тему Заштита од пожара, поплава и земљотреса.

Нема коментара:

Постави коментар