петак, 1. јун 2018.

УНАПРЕЂИВАЊЕ САРАДЊЕ ВРТИЋА И ШКОЛЕ


У циљу унапређивања сарадње вртића и школе 31. 05. 2018. године организоване су  заједничке активности деце припремне предшколске групе из  Доње Трешњице и  ученика нижих разреда ОШ „Милош Гајић“ издвојено одељење у Доњој Трешњици.

Деца су са васпитачем Милком Сикирић присуствовала  часу ликовног васпитања (два школска часа) који је припремио учитељ Предраг Спасојевић. Ученици  II  и IV разреда су будућим првацима пожелели  добродошлицу, срећан и успешан полазак у први разред. На часу је реализован садржај под називом „Настави започето“. Свако дете је стало код једног листа папира  (клупе распоређене у круг), и имало је задатак да нацрта нешто по избору. У одређеном временском интервалу деца су се померала за једно место и настављала започете цртеже. На исти начин су цртежи и обојени. На крају је организована изложба, а деца су имала задатак да изнесу мишљења о радовима.

На евалуацији реализоване активности деца су се изјаснила да им је било занимљиво, задовољна су пријатном атмосфером, сви су активно учествовали у раду,  радови су  веома маштовити и креативни , и на овај начин научила су  да развијају кооперативне вештине.















Нема коментара:

Постави коментар