недеља, 20. мај 2018.

ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ У ЛОВУ РИБЕ НА ПЛОВАК, 18. маја 2018. године


У организацији Клуба спортских риболоваца „Дринско језеро“ из Малог Зворника у петак, 18. маја 2018. године реализована је обука ученика и школско такмичење у лову рибе на пловак.

Поносни смо на чињеницу да је, упркос малом броју ученика наше школе, било пријављено 19 ученика. Четири ученика су због болести, нажалост, одсуствовали.

Обука у спортском риболову и припрема за такмичење започети су у 15:00 часова. Бранко Пеша из Клуба спортских риболоваца „Дринско језеро“ одржао је предавање, док је учитељ Бранко Бошковић испрегледао прибор и опрему и извршио потребне корекције на системима.

У оквиру предавања ученици су се упознали са рибљим фондом Дрине, начинима спортског риболаова, улогом спортских риболоваца у очувању животне средине, начинима везивања система, припреми примаме, пропозицијама такмичења и слично.

Активности су подржали радници наше школе: Љиљана и Владимир Миросављевић, Наташа Вучетић, Урош Лазић, Предраг Спасојевић, а директорка школе Радмила Божић припремила је и послужење за госте и домаћине.

Као гост и реализатор испред Клуба спортских риболоваца „Дринско језеро“ из Малог Зворника присуствовала је и учитељица Славка Илић.


Такмичење је почело у 16:30 часова и трајало је два сата. Ученици су веома озбиљно прихватили пропозиције и без икаквих проблема и опомена завршили такмичење веома успешно. Улови су се кретали од 625 ди 1695 грама по ученику.

Овим путем се захваљујемо родитељима који су подржали активност и организовали превоз ученика.







Нема коментара:

Постави коментар