недеља, 4. март 2018.

ЧИТАЈМО ГЛАСНО


Наша школа је узела учешће у акцији коју је покренуло Друштво школских библиотекара Србије поводом обележавања Дана матерњег језика, 21.фебруара 2018. године.
Акција је спроведена под слоганом: „Читај гласно“.

Циљ ове заједничке активности јесте подстицање читања, као и неговањe матерњег језика, повезивање школске библиотеке и школе са локалном заједницом, повезивање са установама и удружењима која се баве афирмисањем културе и уметности, као и промоција рада и сарадње школских библиотекара.

Предложене активности биле су читање наглас омиљених стихова, цитата, делова омиљених књига, као и разговор о прочитаном.
„Читајмо гласно са ученицима у школској библиотеци, у учионици, испред школе, на игралишту, у парку, на тргу, на ливади...
Можемо позвати у госте: писце, издаваче, родитеље, баке и деке ученика, учитеље и наставнике, представнике установа и удружења која афирмишу културу и уметност, уметнике, представнике локалне заједнице, као и представнике медија“, наведено је у позиву.


Предложено је да читање почне у 5 до 12 (11:55), што би симболично представљало крајње време да се окренемо неговању матерњег језика, књиге и културе уопште.

























Нема коментара:

Постави коментар