понедељак, 27. март 2017.

ПЛАНИНАРЕЊЕ – ИЗВЕШТАЈ

У недељу, 26. 3. 2017. године, реализована је ваннаставна активност – плнинарење, у Доњој Трешњици.

Припрема за планинарење извршена је у матичној школи и у оба издвојена одељења. Припрему у матичној школи извршила је наставница Наташа Вучетић, а у издвојеном одељењима учитељ Предраг Спасојевић. Припрема је обухватила начин одевања, обувања, садржај ранаца, исхрана и безбедоносну припрему.

Окупљање учесника било је у недељу 26. 3. 2017. године између 9:30 и 10:00 часова у школском дворишту у Доњој Трешњици и у Цулинама. У Доњој Трешњици учснике органиовао учитељ Предраг Спасојевић а у Цулинама наставница Наташа Вучетић.

Учешће у активности узели:
  •         Ученици од првог до осмог разреда школе;
  •         Родитељи ученика;
  •        Четири планинара/бициклиста из Лознице, удружење БицикЛО;
  •         Планинари ПСУ „Шарена буква“ Радаљ, председник и секретар.
  •         Бивши ученици наше школе;

        Најмлађи учесник девојчица старости пет година.

Укупан број учесника био је 41.

Покрет је био у 10 часова. Детаљана рута кретања од школе кроз Спасеновће до Читлука, Пољаа па кроз Пајиће до школе приказан је на фотографији у прилогу. Ученици и родитељи из Цулина вратили су се са локалитета Пољане.
Обедовање је обављено у Читлуку код репетитора.

Дужина стазе је оквирно 15 километара у оба правца.

Долазак на одресиште био је у 14:45 часова. Учесници су се кретали без проблема уз потребне паузе.
Путања је била кружна.

Корелација са ваннаставним активностима: учесници су фотографисали природу и активности у природи. У току је сакупљање фотографија које ће бити објављене на сајту школе.

Активности са локалном средином. На овом планинарењу  планинари ПСУ „Шарена буква“ Радаљ извршили су мапирање ове стазе као прве планинарске стазе у свом удружењу и у Општини Мали Зворник. Подржку смо добили и од Бициклистичко-планинарског удружење БицикЛО из Лознице.

ЗАКЉУЧАК: Ово је била трећа ваннаставна активност школе. Оствареност постављених циљева је потуна. Утисци учесника су изванредни без обзира на физичку захтевност руте. Активности прикупљања фотографија и учесника је у току.

Наредна активност планира се 4. јуна 2017. године.

Нема коментара:

Постави коментар