петак, 28. децембар 2018.

УГЛЕДНИ ЧАС РУСКОГ ЈЕЗИКА


Дана 27. 12. 2018. године реализован угледни час руског језика у петом разреду код наставнице Винке Бојић на шестом часу. Присутни: директор школе Радмила Божић, наставник математике Урош Лазић, наставница српског језика Ивана Ивановић, наставница енглеског језика Маријана Николић и психолог Драгана Живковић.

Наставна јединица: Нова година; тип часа: утврђивање; предавач: Винка Бојић; врста часа: редован.

Општа запажања
У уводном делу часа наставница је поновила претходно градиво са ученицима. На часу присутан раду групи: подела задатака у оквиру групе, подела обавеза и одговорности. Рад на часу је прилагођен образовно-васпитним потребама сваког ученика: наставница је припремила и лакше и теже задатке тако да су сви ученици били укључени у наставу. Рад сваке групе се пратио од стране наставнице, добијали су јасна упутства како да ураде задатак. Оно што је веома битно то је да је на часу био присутан тимски рад, решавање задатака на креативан начин, ефикасна наставна средства, ширење знања о различитим културама. Пред крај часа ученици су препознавали термине са сличица тако што наставница дели сличице, а ученици на руском језику говоре шта је на сличици.

У завршном делу ученици износе утиске са часа, међусобно процењују рад једни других. Ученици су похваљени,а најбоља група је добила петице као вид награде за труд на часу.


Стручни сарадник
Драгана Живковић

Нема коментара:

Постави коментар