четвртак, 30. мај 2019.

ОСНОВИ БЕЗБЕДНОСТИ ДЕЦЕ, 28. 05. 2019. године


Дана 28. 05. 2019. године са почетком у 12:20 часова одржано предавање у склопу пројекта – Основи безбедности деце – за ученике четвртог и шестог разреда. Предавање реализовао ватрогасац Марковић Огњен.

Циљ програма јесте да се деца упознају са превентивним деловањима у случају да се задесе у опасним, нежељеним ситуацијама.

Било је речи о техничко-технолошким ризицима, о начинима на који треба да се понашамо у случају поплава, о томе како настају поплаве, о факторима који утичу на настанак поплава (директни/индиректни чиниоци), како настаје земљотрес и како треба да се понашамо у том случају, наведени примери земљотреса и пуштани снимци непогода.

Ученици су били заинтересовани за ову тему, размењивали искуства што се тиче непогода, постављали питања, износили мишљења, учествовали у дискусији са предавачем.

У завршном делу предавања ученицима су пуштени снимци непогода које су задесиле различите делове света. Предавач је дао доста корисних савета како се треба  понашати у ситуацијама које нас угрожавају.


Нема коментара:

Постави коментар