четвртак, 21. март 2019.

ПРВИ ЛИЦЕНЦИРАНИ ДИРЕКТОР ОБРАЗОВНЕ УСТАНОВЕ У ОПШТИНИ МАЛИ ЗВОРНИК

Радмила Божић директорка Основне школе „Милош Гајић“ у Амајићу, први је лиценцирани директор образовне установе у општини Мали Зворник.

Наиме, савладавањем дводневног програма обуке на Борском језеру 26-28. 10. 2018. године,„Стручно-методичка припрема у функцији професионалног развоја директора“ у оквиру стручног скупа Друштва директора школа Србије, који је представљао услов за приступање испиту за лиценцу, Радмила Божић је стекла услов да се пријави за полагање поменутог испита.

Испит за лиценцу положила је  20. марта 2019. године, у просторијама Министарства просвете, науке и технолошког развоја, улица Захумска 14, Београд. 

Испит се састојао из више делова:

  • приказа истраживања: Мишљење и ставови наставника према стручном истраживању
  • Стандарди компетенција - провере савладаности стандарда компетенција
  • Портфолио директора - приказ садржаја портфолиа кандидата, који садржи доказе о постигнутим резултатима и претходном професионалном искуству.
Знајући за добру оцену екстерних евалуатора, постигнути успех није изненађење већ потврда, како директорка истиче, вишегодишњег тимског рада.

Колектив, ученици и чланови школског одбора поносни су на чињеницу да је управо директор наше школе први стекао ову престижну титулу.

Предраг Спасојевић,
учитељ

Нема коментара:

Постави коментар