уторак, 26. март 2019.

САМОСПОЗНАЈА


Дана 11.03.2019. године на шестом часу одржан чос у петом разреду. Присутни сви ученици петог разреда, одељењски старешина Наташа Вучетић, психолог школе Драгана Живковић.

Тема: Самоспознаја – колико добро себе познајемо и колико смо свесни личних особина.

Ученици добијају задатак да на наставним листићима испишу своје добре и лоше особине. Циљ радионице је да се ученици подстичу на размишљање о себи, својој личности, свом понашању, да науче да посматрају и проучавају себе и своје понашање – интроспекција, да размишљају о својим поступцима. На следећем ЧОС-у ученици су упућени у то шта ће радити и ко буде желео може прочитати оно што је написао. Такође, на следећем ЧОС-у ученици ће давати своје мишљење једни о другима.





ЧОС у шестом разреду

Дана 13.03.2019. године на седмом часу одељењског старешине реализована радионица на тему „Самоспознаја“. Присутни ученици шестог разреда, одељењски старешина Марија Јањић и психолог школе Драгана Живковић.

Радионица „Самоспознаја“ је реализована са циљем да ученици што боље упознају себе и своје особине личности. Ученици су добили задатак да на наставном листићу испишу своје мане и врлине и затим да дискутују о томе. Ученици су углавном исписали више мана што говори о високој самокритичности. Причали смо о ситуацијама које су ученици доживели, а у којима написане особине долазе до изражаја.

На следећем ЧОС-у ћемо реализовати радионицу „У очима других“ како би ученици схватили како их други виде.

Нема коментара:

Постави коментар