среда, 2. мај 2018.

ПЛАНИНАРЕЊЕ, 30. април 2018. године


У понедељак, 30. априла 2018. године, реализовано је још једно планинарење усарадњи са Планарско-бициклистчким удружењем „Шарена Буква“.

Окупљање је био код школе у Доњој Трешњици од 11:30 до 12:00 часова. Покрет је био у 12:10.

На раскрсници за Зверовиће и Чавчић сачекао нас је још један број учесника, и ту је извршено фотографисање. Ову акцију подржало је 40 учесника међу којима су ученици школе, њихови родитељи, наставници и остали гости.

Одрeдиште је било на Малој реци у Зверовићима, на месту где је 2014. године одроном шуме направљна велика акумулација која је пуцањем изазвала велике поплаве и разарања.

За стазу дужине око 3,5 километара определили смо се због времена реализације акције, а и како би деца имала времена да се друже међусобно и са одраслима.

По стизању на одредиште дочекао нас је десетоминутни пљусак од ког смо заклон пронашли испод великих букава.

Заложене су две ватре код којих су се учесници уколко је било неопходно, огрејали и осушили, али су и припремали храну.

Након обедовања ученици су се одлично забавили и играли. Како сами кажу, нкада им није било лепше. Ово ће нам послужити као подстицај да и наредне акције не буду физички тешке како би ученици имали више времена и снаге за дружење.

На поменутом локалитету налази се и извор гвожђевите воде за који ћемо се потрудити да буде анализиран. Овакви извори спадају у хладне минералне изворе који помажу код болести коже и желудачних проблема (као што је и Бања Бадања).

Следе остале фотографије:















Нема коментара:

Постави коментар