недеља, 18. март 2018.

РЕАЛИЗОВАНО ТАКМИЧЕЊЕ „КЕНУР БЕЗ ГРАНИЦА“


Међународно математичко такмичење „Кенгур без граница“ је једнокружно тест такмичење без селекције, елиминација и финала. На такмичењу могу учествовати ученици од 2. разреда основне, до завршне године средње школе. Сваки ученик може да се такмичи, без обзира на оцену из математике.

Листа задатака садржи ученик може да бира њему одговарајући, који може и да реши. Због тога је мото игре „Математика за све“. Основни циљ такмичења је популаризација математике међу младима, којом ће да се баве и ван наставе. Такмичење се већ одржава у 40 земаља, са преко 3,5 милиона учесника.

Задаци су приближно исти у свим државама. Листа задатака садржи 12 задатака за 2. разред основних школа, 24 задатака за 3-4. разред основних школа, а 30 задатака за више разреде основних, и за ученике средњих школа. По тежини задаци су подељени у три групе: задаци које носе 3,4 или 5 бодова. За ученике 2. разреда у свакој групи се налази по 4 задатка, за ученике 3-4. разреда у свакој групи се налази по 8, а за више разреде 10 задатака.

Такмичење је самофинансирајуће и финансира се из котизација такмичара, од чега најмање половина од прикупљене суме треба да се потроши на наградни фонд. Сваки учесник, уз листу са задацима, добија симболичне поклоне, а остатак треба да покрије трошкове организације.

Резултате такмичења организатори су најавили почетком априла 2018. године.

Нема коментара:

Постави коментар