понедељак, 12. март 2018.

НЕДЕЉА ЗДРАВЕ ИСХРАНЕ, Амајић, 5. – 9. фебруарa 2018. године


На састанку Општинског савета, одржаног 26. фебруара, у оквиру редовног месечног окупљања представника Савета родитеља из свих школских и предшколске установе, једна од тачака дневног реда је била Здрави стилови живота. Састанку је присуствовала Станимирка Игњатовић Цана, патронажна сестра у Дому здравља Мали Зворник и упознала родитеље и присутне директоре о ззначају здраве исхране деце школског узраста.

Тим поводом ученици млађег узраста у ОШ „Милош Гајић“ У Амајићу су у периоду од 5. до 9. марта, организовали Недељу здраве исхране. У понедељак, 5. марта, на Часу одељенског старешине учитељица је путем презентације упознала ученике о важности здраве исхране, као и о последицама нездравог начина живота. После излагања ученици су са својом учитељицом одлучили да у наредној седмици поштују здрав јеловник. Грицкалице замене воћем, газирана пића водом или цеђеник воћем, редовним свакодневним вежбањем.
           
Како у школи тако и код куће ученици су испоштовали договор и у петак анализирали своје јеловнике. Тада је учитељица свим ученицима поделила јабуке, као награду и подсетник да сваки дан ученици уврсте јабуку у редовну ужину.

Љиљана Миросављевић.










Нема коментара:

Постави коментар