понедељак, 29. мај 2023.

ДАН ШКОЛЕ

 

И ове године у мају, наша школа је прославила свој дан, свој рођендан.

Приредба је почела око 11.30. У програму су учествовали ведри, расположени, али и тремом уплашени, ученици од првог до седмог разреда који су са својим учитељима и наставницима припремали разноврстан програм - скечеве и песме о школи и пролећном заљубљивању у школи, ликовне радове, здравице, хајдучке обичаје и хорске нумере.

Приредбу су отворили ученици млађих разреда из издвојеног одељења у Цулинама који су нас својом песмом увели у школски живот истичући поруку да је подједнако важно бити добар друг и добар ђак.

Школа је припремила пригодне поклоне за ученике чији су се успеси чули најдаље па су награђени следећи ученици: ученик трећег разреда Огњен Трифуновић за пласман и учешће на Окружном такмичењу из математике; ученица седмог разреда Марија Ерић за пласман и учешће на Окружном такмичењу Регионалног центра за таленте и за освојену награду за легенду на литерарном конкурсу “Вуково звоно” и ученица седмог разреда Вања Миросављевић за пласман на Републичко такмичење Регионалног центра за таленте и Републичко такмичење из српског језика. Директорица школе им је пожелела сличне успехе и у наредним годинама и позвала остале ученике да узимају учешћа у такмичењима.

Овом приликом смо се опростили од дугогодишње раднице Драгице Божић, наше чистачице, која је отишла у пензију и коју смо позвали на Дан школе како бисмо јој се још једном захвалили на свему и предали поклон купљен од срца.

Хор којим руководи наставник музичке културе Дарко Ковачевић и који га је овом приликом пратио на хармоници извео је песму „Гружанке девојке“.

Ученици млађих разреда из Доње Трешњице припремили су бројне здравице које су говорили домаћинима славе. „Гости“ су се смењивали и наздрављали су носећи шајкаче, док је домаћица куће била обучена у народну ношњу.

Док су у првом плану били млађи ученици и здравице, ученици од 5. до 7. разреда су у позадини приказивали народно посело радећи ручне радове и такмичећи се у скоковима. Након тога су они добили главну реч и приказали одломак из романа „Хајдук Станко“ који приказује мотив примања новог хајдука у дружину, пробе које он савладава и, на крају, узимање погаче и соли.

Ученици млађих разреда из Цулина су се поново представили публици играјући скеч „Пролеће у школи“.

Приредбу је затворио хор који је уз музичку пратњу отпевао песму „Дивна, Дивна“.






















Нема коментара:

Постави коментар