уторак, 6. јун 2023.

УГЛЕДНИ ЧАС У ДОЊОЈ ТРЕШЊИЦИ

 

Драма је, може се слободно рећи, несвакидашња метода у настави данас. Необичан, али посве кретиван начин мотивисања ученика, где они усвајају, али и обнављају већ стечена знања. Енглески језик пружа могућност примене драмских техника у оквиру наставе помоћу којих ученици закорачују у једну сасвим нову димензију у којој учионица постаје сцена.

            Као пример једног од часа са драмским техникама, 06.06.2023. приказан је час енглеског језика, који је одржала наставница, Маријана Николић у првом, другом, трећем и четрвтом разреду у ИО у Д. Трешњици. Час је осмишљен као ревизија вокалубарских и граматичких партиција, како назив каже, везаних за бајку ,,Црвенкапа“. Уложена креативност наставнице и труд ученика, у једном делу часа, преселили смо се у бајку. Ученици су били у својим улогама баке, вука, црвенкапе, дрвосече и публике. Ученици су са наставницом претходно припремили учионицу. Након одигране бајке, наставница је ученике поделила у групе и задала свакој групи одређен задатак.

            На овај сасвим иновативан начин употребе енглеског језика у учионици оживљава. Ученици су сада у стању да језик користе контекстуално, што је и најважније. Развијање комуникативних способности код ученика јесте крајњи циљ учења енглеског језика. Језик је жива творевина, а његова конкретна примена као и охрабривање ученика да што више користе страни језик, јесте оно што је поспешено драмском техником у настави страног језика.

























Нема коментара:

Постави коментар