петак, 3. децембар 2021.

„ОНАЈ КО НАУЧИ ЕМОЦИЈЕ ДА РАЗУМЕ ТАЈ СОБОМ ВЛАДАТИ УМЕ“

У петак, 3. 12. 2021. године у другом и четвртом разреду у Доњој Трешњици реализована је прва у низу планираних психолошких радионица о емоционалној писмености под називом „ОНАЈ КО НАУЧИ ЕМОЦИЈЕ ДА РАЗУМЕ ТАЈ СОБОМ ВЛАДАТИ УМЕ“.

У 45 минута, колико је радионица трајала, ученици су вођени кроз процес препознавања емоција у ситуацијама у којима су се налазили код куће или у школи.

Ученици су, такође, одлично препознали емоције на основу фацијалне експресије и добро су умеlи да препознају емотивни израз на лицима другова.

Кроз игру ЕМОТИВНИ СЕМАФОР, која је послужила као вид психопројективне технике, психолог је стекао увид на који начин ученици емотивно реагују у појединим ситуацијама и пружена им је помоћ да схвате како да правилно емотивно одреагују у датим ситуацијама.

Ученици су најчешће испољавали страх у појединим ситацијама и у већини случајева погрешно су реаговали. Радионица им језнчајно помогла у разрешавању наведених проблема.

Ученици су били презадовољни радионицом и са радошћу очекују наставак рада. Психолог, Марија Видаковић, у више наврата је похвалила ангжовање ученика и њихово препознавање емоција.










Нема коментара:

Постави коментар