петак, 17. децембар 2021.

ЕМОЦИОНAЛНА ПИСМЕНОСТ - РАДИОНИЦА - СТРАХ

У петак, 10. децембра 2021. године са ученицима другог и четвртог разреда у Доњој Трешњици реализована је друга радионица у оквиру плана емотивног описмењавања деце.

Активност је започела радом на Храброј песми. Деца су увидела која је тема данашње радионице.

Деца су још прошлог часа говорила о емоцијама, па и о страху. Присетили су се да их је страх покретао на активност – да су трчали, бежали, плакали...

Помагали су маломе меди који се плаши јер је залутао, како да стигнe до куће директним обраћањем.

Кроз психопројективне технике, Mарија Видаковић, психолог, уочила је који су најчешћи стрaхови деце. То су страх од родитеља, страх од неуспеха у школи, страх од паса, страх од змија и слично.

На основу дијагностикованих страхова деце анализирана је њихова реакција. Уочен је низ стереотипа који се стичу васпитавањем, као што је: Не треба се плашити; Не треба плакати; Нема чега да се плашиш; и слично.

Након исписивања одговора на питања Плашим се... Бојим се... Страх ме је.... ученици су исцртавали суперхероје у које би се обукли да себи помогну да савладају страх.

Завршна активност била је Дарујем ти... На крају активности деца су схватила да је највећи поклон захвалност за дар.

Даца су била веома активна, радионица им се свидела и желе да наставе и даље да раде. Психолог је такође вeома задовољна помацима на емотивном описмењавању деце и њиховом ангажованошћу.



















Нема коментара:

Постави коментар