понедељак, 18. децембар 2017.

НАША ДИРЕКТОРКА НА ПЕТОЈ НАЦИОНАЛНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ ЖЕНСКЕ ПАРЛАМЕНТАРНЕ МРЕЖЕ

Директорка школе, Радмила Божић,
прва са десне стане
У Дому Народне скупштине одржана је пета по реду конференција Женске парламентарне мреже, у сарадњи са Мисијом ОЕБС у Србији, на којој је учествовало 360 посланица Скупштине Србије и Скупштине АП Војводине и одборница из више од 90 скупштина градова и општина у Србији.

У друштву народне посланице др Борке Грубор, члана Одбора за заштиту животне средине Скупштине Србије, представнице општине Мали Зворник биле су одборница Тања Перић и чланице Комисије за родну равноправност, Радмила Божић и Драгица Вучетић.

Циљ овог скупа је доношење нових закона и политика и надзор спровођења актуелних законских решења, посебно у области здравља жене и породице, сузбијања насиља над женама, економског оснаживања и образовања жена.  Презентовани су резултати Мреже у протеклих годину дана, облици повезаности жена на локалном и покрајинском нивоу, као и достигнућа законодавног система и његове примене на сузбијању дискриминације и родне равноправности.

Након уводних обраћања, учеснице В Националне конференције радиле су по групама. Организоване су четири панел дискусије: „Од нацрта до предлога закона о родној равноправности”, „Жене и животна средина”, „Економско оснаживање жена, жене на селу” и „Здравље жена”, које су предводиле народне посланице Гордана Чомић, Јасмина Каранац, Нада Лазић, Вера Пауновић и Санда Рашковић Ивић.

Одборница Тања Перић учествовала је у радионици ,,Здравље жена“, Драгица Вучетић, председница Удружења жена ,,Незаборав“, представљала је НВО на радионици за „Економско оснаживање жена, жене на селу”, а Радмила Божић, директорица Основне школе ,,Милош Гајић“ Амајић, учествовала је на панел дискусији ,,Жене и животна средина“.

Женска парламентарна мрежа јединствен је облик организовања одборница и посланица који превазилази страначке и политичке разлике. Скупштина општине Мали Зворник и Општинска управа успоставиле су сарадњу са свим релевантним организацијама и партнерима у бројним пројектима, са циљем јачања духа парламентаризма, дијалога и међусобног разумевања. Одборнице Скупштине општине Мали Зворник и чланице комисија локалног парламента присуствују стручним скуповима који имају за циљ подизање професионалних капацитета, информисање, усвајење нових знања и вештина. 

Далибор Крстић, новинар
Извор: http://www.malizvornik.info/?p=12115&lang=lat

Нема коментара:

Постави коментар