петак, 1. децембар 2017.

РЕКЛАМА ЗА МОЈ КРАЈ – Анђела Ерић, Сања Вучетић, Жељко Томић, 8. разред

Наш малозворнички крај налази се на западу Србије код града Лознице. Лежи на десној обали реке Дрине. Поред ове бисерне лепотице, и природа је предивна. Обале су обрасле четинарским и листопадним шумама. Красе их још и брежуљци.

Доста је развијен лов и риболов. Овај крај нуди активан и здрав одмор. Томе доприносе чист ваздух и плаветнило ове дивне реке. Тај пејзаж у ком доминира Дрина привлачи многе фотографе и сликаре да праве одлична дела. Током времена проведеног у природи могу се чути звукови разних дивљих и домаћих животиња.

У овом крају се могу пробати разна традиционална јела и пића. Људи који посећују ове крајеве најчешће пробају стара српска јела као што су сир, кајмак, проја и разне врсте сушеног меса. Уз та јела људи дегустирају домаћу ракију и вино.

Наши људи су гостољубиви домаћини који често у свој дом примају радознале туристе. Имају јако отворену душу. Веома им је драго када се неко заинтересује за њихов крај. Труде се да очувају природу. Туристи који посете ово место имаће прилику да учествују на разним манифестацијама као што су Дринска регата, Сомовијада, Гурманијада, Скобаљијада и разне врсте планинарења.


Веома смо задовољни и поносни што имамо оваква природна богатства. То нам омогућава здрав живот. Позивамо све заинтересоване да посете овај крај и да доживе разне лепе авантуре које ми свакодневно доживљавамо.

Нема коментара:

Постави коментар