недеља, 29. мај 2016.

ЂАЧКИ ВУКОВ САБОР 2016 – УЧЕШЋЕ У ПРОГРАМУ

Поводом обележавања Дана Школе и 170 година од оснивања, у суботу, 28. маја 2016. године, били смо позвани као специјални гости да учествујемо на Ђачком Вуковом сабору. КОнтакте са организаторима остварила је учитељица Милена Матовић.

Програм, у нешто скраћеном обиму од оног који је приказан на Академији поводом Дана школе, изведен је у Тршићу испред Вукове куће.

Пригодним говором, присутнима најпре се обратила директорка школе, Радмила Божић.
  
Она је, укратко, упознала присутне са историјатом школе, представила је и Монографију школе под именом чији издавач је школа, под називом „Лучоношиште кроз три века“, и захвалила се организаторима на позиву уз наглашавање колика је част учествовати на једном оваквом догађају.

Наш програм био је заиста посебан.

Наши ученици показали су се у свом невероватном издању глумећи делове из школског живота кроз три века.

Главни део програма припремили су ученици виших разреда, док су им ученици нижих разреда били велика подршка у току смене сцене.

У првој тачки ученици су приказали део атмосфере на  једном часу из модерног, садашњег времена. Комад је изазвао смех и одушевљење.
















Док су се припремали за други део комада, ученици нижих разреда читали су шаљиве вести Љубивоја Ршумовића.


Централни део приредбе, опет су маестралнио извели ученици виших разреда глумећи у комаду из њима добро познатог романа “Орлови рано лете“. Опет су показали да поседују огроман таленат и потенцијал да смо се сви у том тренутку осећали „богатије“.









Између ове две сцене, наступио је ученик нижих разреда, Кристијан Тодоровић, који је отпевао народну песму „Где си било јаре моје“. Опет одушевљење младим талентом.











Ученици нижих разреда из матичне школе извели су краћи скеч под називом „Кијавица“. Њихова опуштеност и енергија одушевили су присутне.











Завршни део приредбе састојао се у извођењу комада из чувеног филма „Шешир професора Косте Вујића“. Још једном су матуранти наше школе премашили наша очекивања.

Сценарио приредбе за више разреде написала је Ивана Ивановић, наставница Српског језика.

Организатори и присутни изразили су велику захвалност на учешћу, похвалили су наше ђаке који су, како они кажи, били тако природни и спонтани.


А ми, њихови учитељи и наставници, били смо поносни на цео овај догађај.

Нема коментара:

Постави коментар