петак, 27. мај 2016.

ДАН ШКОЛЕ 2016, 170 година постојања

Поводом обележавања Дана Школе и 170 година од оснивања, у среду, 25. маја 2016. године, одржана је приредба у фискултурној сали Основне школе „Милош Гајић“  у Амајићу.

Пред скоро пуном салом програм је отворила директор школе Радмила Божић.

Пригодним говором добродошлице, најпре се захвалила гостима а затим и домаћинима, колегама, наставницима, ученицима, родитељима и мештанима.  

Она је, укратко, упознала присутне са историјатом школе, пројектима и циљевима који су остварени у претходном периоду, постигнућима ученика... Такође, укратко је, представила и Монографију школе под именом“ Лучоношиште“. Најлепши део говора, упутила је нашим  ђацима и ученицима, пожелевши им да стреме новим висинама, упијају нова знања како би сви били поносни на њих.

Наша приредба била је заиста посебна ове године, као и чињеница да школа слави 170 година оснивања.

Наши ученици показали су се у свом невероватном издању глумећи делове из школског живота кроз три века.

У неколико тачака приредбе, ученици наше школе су представили разноврсне садржаје- плес, глуму, хор, соло певање...

Главни део програма припремили су ученици виших разреда, док су им ученици нижих разреда били велика подршка у току смене сцене.

Прво је наступио хор са песмом „Ајде Јано“.

У првој тачки ученици су приказали део атмосфере на  једном часу из модерног, садашњег времена. Комад је изазвао смех и одушевљење. Док су се припремали за други део комада, ученици нижих разреда читали су шаљиве вести Љубивоја Ршумовића.

Централни део приредбе, опет су маестралнио извели ученици виших разреда глумећи у комаду из њима добро познатог романа “Орлови рано лете“. Опет су показали да поседују огроман таленат и потенцијал да смо се сви у том тренутку осећали „богатије“.

Између ове две сцене, наступио је ученик нижих разреда који је отпевао народну песму „Где си било јаре моје“. Опет одушевљење младим талентом. Хор је отпевао песму“Мој голубе“.

Ученици нижих разреда из матичне школе извели су краћи скеч под називом „Кијавица“. Њихова опуштеност и енергија одушевили су присутне.

Завршни део приредбе састојао се у извођењу комада из чувеног филма „Шешир професора Косте Вујића“. Још једном су матуранти наше школе премашили наша очекивања.

На самом крају, изведено је и народно коло уз песму и игру.

За све то време, присутни су могли да прате презентацију преко бима, са садржајима о нашој школи кроз три века.

Захваљујемо се свима који су дошли. Посебно се захваљујемо онима који су нам помогли да све ово остваримо:
  •         нашим ученицима
  •     нашој директорици
  •     родитељима
  •     свима који су улепшали овај дан својим доласком



Аудио и видео запис, као и фотографије пронаћи ћете на Блогу наше школе.


Извештај написала Милијана Лазић, учитељица.

Нема коментара:

Постави коментар