уторак, 22. октобар 2019.

ОСНОВИ БЕЗБЕДНОСТИ ДЕЦЕ – „ПОЛИЦИЈА У СЛУЖБИ ГРАЂАНА“

Дана 22. 10. 2019. године на шестом часу предавање, у склопу пројекта Основи безбедности деце, реализовао је полицајац Данко Гурдељевић ученицима четвртог и шестог разреда. Предавању су присуствовали и ученици ИО Д. Трешњица и учитељица Љиљана Миросављевић, наставница физичког васпитања Наташа Матић и стручни сарадник Драгана Живковић.

Тема предавања: “Полиција у служби грађана“. У уводном делу предавања полицајац је информисао ученике о овом пројекту, о разним темама које ће слушати у току школске 2019/20. године, о циљу предавања.

Затим је презентовао припремљен садржај, изнео дефиницију полиције, причао о пословима које обавља полиција, о опреми коју користи. Било је речи и о безбедности деце на путу школа-кућа.

У овом уводном делу предавања ученици су упућени у основне појмове, задатке полиције као и њену сврху. Од полицајца су добили савете како треба да се понашају у ризичним ситуацијама. Оваква предавања одржаваће се једном месечно као вид превенције од ризичних ситуација у којима се могу наћи деца.

Нема коментара:

Постави коментар