понедељак, 3. јун 2019.

ИНТЕРВЈУ СА ПОПАДИЈОМ ПЕРСОМ, Јована Недић, седми разред


Новинар: Добар дан, драги читаоци! Данашњи интервју ће бити веома занимљив јер се у мом друштву нашла супруга попа Ћире, попадија Персида. Пре свега, добар дан и Вама!

Перса: Добар дан и Вама. Само да Вас исправим – госпођом попадијом Персидом, званом Перса. Ви као да не знате реда и како се односи према једној дами.

Новинар: Извињавам се, јако ми је жао што сам Вас увредио. Да кренемо са питањима. Чули смо да имате ћерку за удају. Да ли је то тачно?

Перса: Да. Па наравно, ко год би оженио моју Меланију, постао би срећник! Моја Меланија, знате, свира клавир, прати моду и чита књиге. И да знате, много је бистра!

Новинар: Како Ви гледате на то што поп Спира има црвени а поп Ћира плави појас?

Перса: Да ти искрено кажем, мој Ћира је заслужио црвени појас. Он је и бољи поп од Спире и боље пева од њега. Једино што је Спира био у цркви када је његова светлост долазила, а мој Ћира није. Велике ли ствари! Ух, ух!

Новинар: Дочули смо да попа Ћиру зову поп Хала...

Перса: Ма пустите народ, само измишља како би озлогрдио мога Ћиру!

Новинар: Исто тако смо начули да је једној домаћици појео пуну веш-корпу крофни...

Перса: Ма какви! Видите како је народ само љубоморан! Полудећу!

Новинар: Да ли мислите да је учитељ Пера прилика за Вашу Меланију?

Перса: Ма наравно! Њих двоје су савршен пар. Обадвоје паметни и лепи. Пих, права милина! Сида хоће ону њену дебелу Јулу да уда за Перу. Па ко ће је онакву сву смотану?

Новинар: Шта мислите о попадији Сиди?

Перса: Уф, њу ми не помињите! На саму помисао о њој се јежим! Та вештица мисли да је боља од мене! Бештија једна, мисли ако зна да скува неко јело које ја не знам да је паметнија и боља куварица!

Новинар: Хвала Вам на одговорима, то би било све што смо припремили.

Волимо једни друге и поштујмо се зарад бољег сутра.

Нема коментара:

Постави коментар