уторак, 30. мај 2017.

ЖИВОТ ЈЕ ЛЕП, Јелена Ерић, шести разред

Свако од нас има један једини, свој живот, и пошто има само један, у њему треба да се забавља, истражује и ужива, а најважније је да га живи пуним плућима.

Нико није открио све своје таленте и способности, врлине и мане, своја интересовања и то треба да нам даје снагу и вољу да живимо још дуже и лепше. Док то будемо откривали, упознаћемо особе без којих касније нећемо моћи. Истина је да нам живот понекад  доноси ружне ствари, задаје патњу, тугу и бол, али ми из свега тога требада извучемо поуку и нађемо прави пут да то пређемо. Ми лепоте свог живота постајемо свесни тек када упаднемо у неку невољу. Тада свим силама покушавамо да га продужимо бар за тренутак, али нажалост, неки у томе не успевају. Због тога треба да га ценимо, поштујемо идржимо чврсто у својим рукама да не упаднемо у једну од таквих невоља. У томе нам помажу наши родитељи који би све урадили  да би нама било добро и они заузимају посебно место у нашим срцима.


Сваки човек, ма колико био моћан, има само један живот, онај који му је дао бог. Њега треба да чува јер у животу није као у бајци. У бајци га можемо купити или добити на поклон, а у стварности то није тако. 

Нема коментара:

Постави коментар