петак, 30. септембар 2022.

ЕВРОПСКИ ДАН СПОРТА

 Европски дан спорта (European School Sports Day) је део кампање NowWeMove (Покренимо се) коју реализује ИСЦА (Међународна Асоцијација за спорт и културу). Акција се одржава последњег петка септембра месеца и има за циљ да се по школама организују масовне спортске активности како би се друга деца заинтересовала и физички покренула. На тај начин би се смањио број оболелих од незаразних болести и покренула свест о здравом стилу живљења кроз редовно бављење физичком активношћу у даљем периоду одрастања.

Ученици наше школе су обележили овај значајан дан на обали Зворничког језера. Уз вежбе обликовања, ученици су разговарали о значају физичке активности за здравље организма. Спорт је потреба сваког детета, поред разноврсне исхране, хигијене, довољног сна и боравак у природи је услов здравог начина живота.

Своје дружење ученици су завршили скупљањем смећа на обали, где су показали да је услов за здрав живот чување околине. Ученици су показали развијену еколошку свест и истакли значај чувања река и целокупне природе за здрав живот.












Нема коментара:

Постави коментар