среда, 10. март 2021.

УГЛЕДНИ ЧАС РУСКОГ ЈЕЗИКА

 

Реализован још један угледни час

Још једном је успешно остварена корелација између више бласти, српског језика, ликовне културе, историје, веронауке и руског језика, на опште задовољство свих присутних: наставника и ученика петог разреда. Реализатор овог часа била је наставница руског језика, Бинка Бојић. Час је одржан на мултимедијалан начин, 09. марта, а тема часа је била ,,Масленица“. Час је започео причом о најстаријем руском празнику Масленици. Говорило се и о обичајима и настанку овог најстаријег руског празника, при чему је детаљну и врло сликовиту причу представила наставница руског језика. Својим објашњењима дала је одговор на питање: ,, Због чега је важно разумети и поштовати обичаје и празнике других народа и култура ? “

Пошто се Масленица слави седам дана, а сваки дан има своје значење, сваки дан је обележен одређеном активношћу ( Понедељак – кратка строфа о Масленици; Уторак – цртање и избор најлепшег страшила; Среда – играње пантомиме; Четвртак – слагалица; Петак –загонетке; Субота – квиз; Недеља – трка ко брже поједе палачинку). Час је завршен евалуацијом методом три речи: ученици су смислили три карактеристике којима су изразили свој утисак о часу.

Часу су присуствовали психолог Марија Видаковић и професорица разредне наставе Љиљана Миросављевић. Поред позитивних утисака ученика, присутне колеге су, похваљујући колегиницу Винку Бојић, истакле да је данашњи час потврдио како се избегавањем монотоније и мотивисањем ученика, узајамним поштовањем и разумевањем, ствара позитивна радна и емоционална клима, односно регулише однос ученика према настави, као и ниво њихове активности.














Нема коментара:

Постави коментар