понедељак, 18. јун 2018.

ЕКСКУРЗИЈА I – VI разреда, извештај


Пратећи временске прилике и прогнозу, одлучено је да се екскурзија изведе 09. 06. 2018. године. Директор је у оквиру припреме екскурзије донео решења (за носиоце извођења и вођу путовања) којима се одређују њихове обавезе за време извођења екскурзије.

Учитељи су у оквиру припреме екскурзије упознали ученике са њиховим правима и обавезама за време путовања и на самој екскурзији.

Туристичка агенција са којом је склопљен уговор је СП „Ластра“ из Лазаревца.
У договору са агенцијом обезбеђен је туристички аутобус са клима уређајем као и тоалетом за ученике.

Планирано је да на путовање крене 40 ученика,  6 учитеља и 2 наставника, одељенске старешине.

У 6.30 часова извршена је контрола документације о техничкој исправности возила, предвиђеног за  превоз ученика од стране представника надлежног органа унутрашњих послова.

Место поласка је било на путу за Доњу Трешњицу, у Амајићу. Аутобус је прво довезао ученике из Д. Трешњице, а затим су се прикључили и ученици из Цулина и Амајића.
Укупно је кренуло 40 ученика.

У 7 сати је почело путовање. Нико није имао примедбе на квалитет аутобуса и сви су имали довољно места.

У 9.00 часова направили смо прву паузу за доручак и освежење на Кадињачи.

Ученици су били изненађени спомен-комплексом, показавши радозналост о разлозима постојања датих споменика. Том приликом упознати су са борбом коју су водили партизани на том месту и дешавањма после битке.

После 15-минутне паузе, кренули смо пут Златибора. За време путовања, водич кога је ангажовала туристичка агенција обавештавао је ученике о местима кроз која путујемо.

У 10.30 часова стигли смо на Златибор. Организована је шетња поред језера у пратњи учитеља и наставника, при чему су ученици упознати са основним географско-историјским  подацима златиборског краја. Узгред буди речено, ученици су имали прилике да купују сувенире и пробају специјалитете који су својеврсни за Златибор.

Посета овога места окончана је групним одласком у луна-парк.

У 12 часова упутили смо се према Мокрој гори. Стигли смо 12.50, где смо у 13.30 кренули у обилазак  Шарганске осмице.

Ученици су били усхићени изгледом возића, али и самом вожњом; Такође, сазнали су колико дуго и како се градила пруга, ко је градио и зашто  је названа Шарганска-осмица.  Вожња је била пријатна, са већим бројем пауза, током којих су ученици добијали информације о појединим местима Мокре горе. Возић је стигао око 16часова на почетну станицу.

Након обиласка Шарганске осмице, ученици су у пратњи наставника,  кренули у посету Дрвенграду.Том приликом, одгледали су филм Емира Кустурице ,,Бели циганин", а по његовом завршетку уследила је организована шетња поменутим местом.

Окупљање ученика код аутобуса и полазак кући извршен је у 17 часова.

У 19 часова аутобус је допутовао у Амајић, место поласка. Наставници и учитељи су сачекали да сва деца буду предата њиховима родитељима.  Сви родитељи су дошли у заказано време.


Извештај сачнили:
Петар Којић и Милијана Лазић.

Фотографије: учитељи и директорка школе.


Нема коментара:

Постави коментар