понедељак, 23. октобар 2017.

ПЛАНИНАРЕЊЕ, 22. октобар 2017. године

У недељу. 22. октобра 2017. године, ОШ „Милош Гајић“ из Амајића и Планинарско-бициклистичко спортско удружење „Шарена буква“ из Радаља организовали су хуманитарно планинарење.

Планинарење у месецу октобру зајдничко је за школу у оквиру ваннаставних активности и планинаре као део редовне сарадње са школом. Међутим овога пута планинарење је било хуманитарног карактера и представљало је наставак активности за прикупљање средстава за лечење Анђеле Јошић, ученице шестог разреда.

Окупљање је било испред зграде општнске управе. У 9:00 часова искупило се двадесетак чесника. Планинари из ПК „Гучево“ из Лознице  ПЕУ „Корак“ из Зворника били су на већ раније планинраним акцијама, али су прикупили средства и послали своје представнике. На овај начин им се неизмерно захваљујемо.

Слободанка – Боба Павић, професор историје у Средњој школи Мали Зворник, одржала је низ предавања на овом маршу, што је дало посебан едукативан значај акцији.

Прво предавање бло је код паноа у градском парку, затим смо се преселили на археолошки локалитет Орловине. Сви су се сложили да је велика штета што није било више учесника да чују о историји нашег места од шестог преко деветог па до петнаестог века.

Успутно, прсутним учесницима представљен је рад ПБСУ „Шарена буква“ на мапирању и уређењу видиковаца на подручју наше општине. Планинари су имали прилику да посете три видиковца.

Циљ успона био је на локалтету Влашке њиве. Ту је обедовано и после одмора почело је спуштање кроз каменолом.

Цео пут и све активности протекле су у пријатној атмосфери. Петочасовна шетња била је право освежење за учеснике због боравка у предивној природи и нових сазнања о нашој прошлости. Акцију је подржао учешћем и потпредседник општине, Милош Радојчић.

У овој хуманитарно-планинарској акцији прикупљено је 23.310 динара за Анђелу.













Нема коментара:

Постави коментар