среда, 5. октобар 2016.

СВЕТСКИ ДАН УЧИТЕЉА

Светски дан учитеља (просветних радника) се одржава у целом свету сваке године на данашњи дан. Циљ овог дана је да се пружи подршка просветним радницима као и да се осигура да потребе будућих генерација наставе да буду испуњене од стране учитеља, а посвећен је суштинској улози учитеља у пружању релевантног и одговарајућег знања деци, младим људима и одраслима.
Међународни дан учитеља прогласиле Уједињене нације 5. октобра 1993. године, са циљем да се истакне улога учитеља у образовању и развоју деце и нагласе принципи и препоруке о положају учитеља и наставника.

Иако у многим земљама постоји озбиљан недостатак просветних радника, суочени са великим очекивањима, просветни радници се често осећају потцењенима, без довољне подршке и лоше професионално опремљени, да се носе са реалношћу средине у којој раде (извор: http://www.belami.rs/svetski-dan-ucitelja/).

Поводом овога дана, као и реализовања ваннаставне активности планинарења, наш учитељ, Предраг Спасојевић, гостовао је на телевизији Подриње у емисији Уз јутарњу кафу

Учитељ је истакао значај сарадње школе, ученика, родитеља и локалне средине уз жељу да си из школа у нашем крају чују једино примери добре праксе.

Наредних дана биће постављен снимак гостовања.

Нема коментара:

Постави коментар