среда, 8. јун 2016.

ЕКСКУРЗИЈА УЧЕНИКА I – VII РАЗРЕДА

Релација:

АМАЈИЋ-БЕОГРАД ( Музеј ваздухопловства, Авалски торањ, Хиподром, Ботаничка башта Јевремовац) - АМАЈИЋ

ПОДРИЊЕ ТУРС

06. 06.2016.године

У 7.00 часова извршена је контрола документације о техничкој исправности возила, предвиђеног за за превоз ученика од стране представника надлежног органа унутрашњих послова.

Место поласка је било на путу за Доњу Трешњицу, у Амајићу.Аутобус је прво довезао ученике из Д. Трешњице, а затим су се прикључили и ученици из Цулина и Амајића.

Укупно је кренуло 54 ученика, и 7 наставника: Радмила Божић, Милијана Лазић, Благоје Ранђеловић, Светлана Тадић, Ивана Ивановић, Предраг Спасојевић и Милена Матовић.

У7и30 часоваје почело путовање. Нико није имао примедбе на квалитет аутобуса и сви су имали довољно места.

Прву паузу направили смо на ауто-путу код мотела „Рума“ у трајању од 30 минута. После 30 минута кренули смо према Сурчину и Музеју ваздухопловства.

У 10 и 30 часова стигли смо у Музеј ваздухопловства. 

По самом изласку обишли смо део где се налазе авиони .Водич је причао и показивао наше прве авионе који су били направљени од дрвета и платна а затим је говорио и показивао моделе авиона из Светских ратова, а затим и модерне млазне авионе и хеликоптере. Ученици су имали прилику да се фотографишу у хеликоптеру, као и авиону „ОРАО“.Затим нас је водич одвео у биоскопску салу где су приказиване акробатске авио- групе у трајању од петнаестак минута.


Око 12 часова кренули смо на Авалски торањ. Упутили смо се лифтовима на висину од 204,6 метара надморске висине. Са платформе торња пружао се невероватан поглед на Београд и околину. По силаску са Авалског торња ученици су се краће задржали, купујући сувенире.

У 13 часова кренули смо са Авале ка хиподрому.Тамо нас није дочекао водич, јер све активности се одвијају у преподневним часовима. Деца су обишла тркалиште, и задржала се на игралишту.Одатле смо кренули у Ботаничку башту.


Око 15 часова смо стигли у Ботаничку башту. Ту смо били подељени у две групе са два водича ради лакшег обиласка. Ту су деца и наставници видели ретке и необичне, тропске биљке посетили су и стаклену башту где их је нарочито привукло дрво банане и грана са зеленим плодовима.

Око 16 часова смо кренули за Амајић. Краћу паузу направили смо код бензинске пумпе у Шапцу.

У 20 часова стигли смо у Амајић, место поласка. Учитељи су сачекали да сва деца буду предата родитељима, обраћајући пажњу нарочито на ученике који долазе из удаљених брда пешке.

Свиучитељи су задовољни и сарадњом са возачем аутобуса .


Нема коментара:

Постави коментар