среда, 6. новембар 2013.

ДЕЧЈА НЕДЕЉА

На састанку Актива учитеља, донет је оквирни план за активности посвећене Дечјој недељи на нивоу нижих разреда основне школе. План је испоштован у потпуности уз поједине доупне будући да се настава одвија у три објекта.

У активности су били укључени и предшколсци у Цулинама и Доњој Трешњици, као и њихове васпитачице.

У Доњој Трешњици су били ангажовани и вероучитељ и наставница енглеског језика. Активности ће бити приказане по данима:

Понедељак: Јавни час.
Јавни час је одржан у Цулинама, реализатор је била Милијана Лазић, уз присуство Љиљане миросављевић са својим ученицима и васпитачице Јелене илић са предшколцима. Јавни час је одржан и у Доњој трешњици а реализатор је био Предраг Спасојевић.
У Цулинама су ученици започели и израду порука за родитеље.

Уторак: Писање жеља и порука.
Ученици у сва три објекта писали су поруке мама и татама у складу са мотом Дечје недеље: Слушајте, мама и тата, хоћу сестру ил` брата! Реализатори су били Милијана Лазић, Љиљана Миросављевић и Маријана Николић, док су Милена Матовић и Предраг Спасојевић помагали.

Среда: Деца и породица у литургији; Прелиставамо породичне албуме.
Деца су прлиставала породичне албуме које су донела и говорила о браћи и сестрама, породици и сл. Реализатори су били Милијана Лазић, Љиљана Миросављевић и Јована Јанковић, док су Милена Матовић и Предраг Спасојевић помагали.
У Доњој Трешњици вероучитељ Милан Софронић реализовао је активност Деца и породица у литургији. Присуствовали су и предшколци.

Четвртак: Израда паноа; Спортске игре.
У Амајићу и Цулинама ученици су израђивали и уређивали паное са порукама. Реализатори Милијана Лазић и Љиљана Миросављевић. У Доњој Трешњици ученици су реализовали старе занимљиве игре: скок удаљ из места, бацање камена са рамена, ношење чаша на послужавнику и надвлачење конопца. Реализатор Милана Матовић, помогао Предраг Спасојевић.

Петак: Завршна активност у матичној школи.
Ученици и предшколсци су се скупили у матичној школи. Реализовано више садржаја:
        Израда паноа који су изложени у библиотеци у Малом Зворнику.
        Представа и рецитовање; реализатори Милијана Лазић, Љиљана Миросављевић и Јелена Илић.
        Занимљиве игре: скакање у врећи, убацивање оловке везане око врата у флашу, ношење чаша на послужавнику и надвлачење конопца.
        Подела диплома свим ученицима и предшколцима за учешће у активностима.


Фото записи свих активности налазе се у портфолијима учитеља, као и на фејсбук страници наше школе.

Нема коментара:

Постави коментар