недеља, 19. мај 2013.

Драмска радионица у Амајићу

У четвртак, 16. маја 2013. године, у матичној школи у Амајићу за ученике од првог до осмог разреда реализована је драмска радионица.



Глумац Небојша чолић, популарнији као Фико из Курсаџија, са својом асистенткињом ученицима је, у сали за физичко, реализовао едукативну драмску радионицу. Ученици су у одлично осмишљеном 45-минутном програму сазнали основну историју позоришта и филма.



Такође, ученици су упознати са позоришним и филмским жанровима, процесом настајања и реализовања позоришне представе, и упознати су са многим "невидљивим" занимањима у позоришту: сценографом, костимографом, суфлером, реквизитером итд., а све кроз адекватне примере.



Ученици су имали прилику да виде монологе у извођењу глумаца, али и одломке из Госпође министарке од Бранислава Нушића.



На самом крају осмишљено је учешће ученика у снимању једне епизоде Куурсаџија. Ученици су били: камермани и сви ликови из поменуте серије. Један ученик је руковао филмском клапом, а наставница Маријана Николић глумила је наставницу Цуцу.



На самом крају ученици су се групно и појединачно фотографисали са глумцима и посебно су истакли несебичну комуникативност и непосредност глумаца од којих су се растали уз обострано махање у знак поздрава.



Остатак фотографија налази се у Фејсбук групи Школа Амајић.



Нема коментара:

Постави коментар